מאת חיים מידן
זהו יין לבן שחביב עלי, וקל לי להמליץ עליו לחלק הראשון של סעודות החגים, ולשתיה מענגת במרפסת כל עוד מזג האוויר מזמין זאת. הוא רקח של שלושה זני יינב לבנים אצילים ומובחרים – והיין, בהתאם.
היין – כשמו כן הוא – רקח של זני יֵינָב לבנים. הוא כמובן יין יבש ואחוז האלכוהול בו הינו 12.5%. מקור יינבי השארדונה (Chardonnay) – 40%, והשֶנָא בלאן' (Chenin blanc) – 20%, בכרמים בוגרים בכוכב-השחר אשר בהרי ירושלים בגובה כ-600 מטר. אדמת כוכב-השחר היא טֶרָה רוֹסָה מנוקזת, עם אבני בזלת. שרשי הגפנים מעמיקים בה, מה שמעצים את כוחן. הסוביניון בלאן' (Sauvignon blanc) – 40%, גדל למרגלות הר תבור בגליל התחתון על פסיפס נדיר של אדמת בזלת וסלע גיר מפורר. צבע היין ירקרק זהוב בהיר. באף רמזים של פסיפלורה, אגס בשל, קליפות הדר, אפרסק לבן ואגוז קלוי. גוף מלא וגריס עם שיהוי פירותי מרענן בחך.
היינבים נבצרו בשעות הקרירות של הבוקר ונסחטו עם הגעתם ליקב.שלושת היינות הותססו בנפרד בטמפרטורה קרה של 12-14 מעלות. בסיום התסיסה הועבר השרדונה ליישון בחביות עץ אלון צרפתי בנות 400 ליטר לחמישה חודשים. הסוביניון בלאן' והשנא בלאן' נשמרו במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה. בתום תקופת היישון נרקח הרקח הייחודי – המשלב מינראליות נחשקת, עוצמת הפרי וטעמי קלייה עדינים. המחיר המומלץ לצרכן, 80 שקל.
על יקב '1848'
'1848' הוא יקב מיוחד. מכמה בחינות. הוא נין ל'יקבי ציון' – בכור היקבים בארצישראל המתחדשת. הוא בחזקתה של המשפחה, משפחת שור, ובשליטתה מאז 1848 ועד היום. 'יקבי ציון' היה עד לפני כעשור יקב מיושן מאוד, שייצר כמויות גדולות של יינות פשוטים מאוד, קידוש וכאלה, בעיקר למגזר הדתי. הם עושים כן גם כיום, אבל עם שלוחה חדשה וטובה של ייצור יינות אמיתיים ואף איכותיים. 'יקב 1848' הוא יוזמה של יוסי שור, מצעירי המשפחה החרדית. זה החל כיקב בוטיק, ומגיע כיום לכ-200,000 בקבוקים בשנה. כמעט כולם יינות איכות. עצם השם '1848', כמו גם מתן שמות דורות לסדרות השונות, מדגישים את גילו המופלג של היקב שממנו הסתעף '1848', ומבליטים את בכורתו בשנים בענף היין הישראלי.