כן, כן, ל'נוֹנוֹ'
המסעדה בהוד השרון
באתי בזכות השם, נהניתי בזכות האיכות
מאת דינה פלד
נונו שלי – כך קראתי לסבי זכרונו לברכה – לא היטיב להכיר מסעדות בארץ. אבל הוא בהחלט ידע להעריך אוכל משובח לצד יין אדום שהתיישן היטב בחבית, בעל טעם ארומטי מעודן וערב לחך.
הגעתי למסעדה בעקבות הסצנה הקולינרית המבעבעת בהוד השרון. לי היה ברור כבר מעצם השם 'נונו' (Nono), שמדובר במסעדה איטלקית אותנטית, המטבח החביב עלי. 'נונו' נוסדה על שני שותפים לרעיון – דובב לוינסון ויָקי בונה – שיש בו הרבה יותר מאשר מסעדה אחת. אפשר בהחלט להתייחס אליה כאל פיילוט מסעדני. והפיילוט שחווינו מבטיח מאוד.
התברברנו לא מעט בחניון הצמוד, המספק מענה גם לבאי הקאנטרי-קלאב הסמוך. אבל הניחוח המהביל של מאפי גבינות שאפף אותנו עם כניסתנו, השכיח זאת מאיתנו עד מהרה.
המסעדה היתה מלאה מפה לפה
היתה שעת בין ערביים מוקדמת בסתם יום של חול, אולם המסעדה היתה כבר מלאה מפה לפה. 'נונו' היא מסעדה גדולה ומרווחת, שמזכירה יותר ממסעדה או שתיים באיטליה הקטנה של ניו-יורק, אך מכיוון שלא הזמנו מראש לא נמצא לנו מקום, והושיבו אותנו בבר שבחצר. הוא ממוקם מול המטבח הפתוח, התגלה כמקום נעים וייחודי, והיינו מרוצים.
'נונו' היא מסעדת בשרים וסטייקים, דגים, פירות-ים ופיצות. עיון משמח בתפריט הבהיר כי הוא מציע את מיטב המנות על פי המסורת האיטלקית, עם נגיעות של נופך משפחתי אינטימי, ומנות קלאסיות, יותר של דרום-איטליה מאשר צפונה. יתרה מכך, כמעט הכל מוכן במקום, טרי ומחומרים משובחים – וזה כולל מעבר לפסטות ולבצקים גם את הגלידות ואפילו… את יין הבית, המוצע בקראף. יין הבית? כן. דובב לוינסון הוא אחיו של עידו לוינסון, היינן של יקב 'רקנאטי', שעושה יינות ל'נונו' ביקב זעיר הנמצא מאחורי המסעדה. יש גם תפריט יינות מרשים. בחרנו להתמקד ביין גוי'רצטראמינר צרפתי צונן, שהתאים יפה לשעה חמימה זו.
בוראטה בצבע ארגמן עז
לפתיחה הזמתי את מנת הבּוּרָאטָה – כדור גבינת מוצרלה ממולָא גבינה רכה. לצידה מוגשים סלקים בתחמיץ העוטפים אותה בצבע ארגמן עז, מדגישים את לובנה ומשווים לה מראה צח ובוהק. ממולי הוזמן קרפצ'ו דג-ים. הוא מוגש על מצע של זרעי עגבניות, כוסברה וצלפים. הוא לוּוָה בארטישוק מהביל בגריל שהעצים את טעמיו הטובים של הדג, וסלט איכרים ממבחר ירקות. הסלט תובל באנשובי ובצלפים, שהעמיקו את ניחוחו האיטלקי. שתי המנות היו משובחות ופתיח יאה להמשך מענג.
למנות עיקריות החלטנו לנסות מכל הטעמים:
רביולי גבינת עזים נימוח, שהיה עטוף ברוטב פטריות מוקפצות בחמאת טָארטוּפוֹ – כמהין באיטלקית – ואספרגוס.
ניוקי תרד, טובל ברוטב טעים מאוד של גבינת גורגונזולה חריפה ואגוזי לוז.
קדירת פירות-ים טריים שכאילו נישלו זה עתה ממעמקים, שוחים ברוטב יין לבן, וחמאת פלפלים מתובלת עשירה בתרד ובאפונים טריים שבבית קראנו להם פִּיזֶללִי.
עולם האמנות יסלח לנו
יש מבחר גדול ומסחרר של פיצות, וניחוחותיהן נישאים באוויר משני התנורים האיטלקיים המוסקים בעצים. הם לא איפשרו לנו לדלג על הסמל האיטלקי הזה, והזמנו פיצה 'ביאנקה'. היא הגיעה עוטה רוטב שמנת פיקנטי מהביל, שמעליו כמות נדיבה של גבינות מוצרלה, פרמיג'אנו ופֶטָה, שבתוכן משולבים כמו ביצירת אמנות, פלפלים קלויים בשלל צבעים, חצילים, ושום קונפי. עולם האמנות יסלח לנו על מה שעשינו לה.
המנות הוגשו בצורה אסתטית ומעוררת תיאבון, ואיכותן גרמה לנו להותיר את הצלחות נקיות.
אחרי כל אלה נותר רק מעט מאוד מקום לקינוחים, אבל לא ויתרנו. טעמנו מקרם המסקרפונה בקרם קפה וקקאו הולנדי, ומן הטירמיסו הרומאי. הם היוו סיום מתוק מתאים לארוחה המהנה.
קינחנו את הקינוח בליקיור לימונצ'לו איטלקי משובח, שסייע לנו לקום מהכסאות ולהתגלגל אל המכוניות במצב הרוח המרומם המאפיין חווית סעודה משובחת.
חבל שנונו שלי לא הספיק לחלוק עימי את החוויה…
'נונו', רח' ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. טל. להזמנות 09-8353600. פתוח בכל ימות השבוע מ-12:00 עד חצות. יש תפריט עסקיות. יש מקומות ישיבה בחוץ. יש גישה לנָכים.