פסטיבל פרוסיגאר 2017 כותרת4
ProCigar 2017
מרץ 27, 2017
טיולי שבועות 2017 כותרת3
פעילויות חג שבועות במחלבות
מאי 28, 2017

יין מרלו 2012 דור 7

מרלו 2012 1848 כותרת

יין מרלו 2012 דור 7

של יקב '1848'

מאת יהושע בן עזרא

יקב הפרימיום '1848' השיק יין איכות חדש לרגל חג-הפסח הבא עלינו לטובה – מרלו 2012 דור 7.

זהו יין מענג. רך ומתמסר. כבר קרוב לשיאו כעת, לשתיה של חוויה מרלואית טובה בפני עצמו, כמו גם לליווי בשרים עשירים ומשובחים ותבשילי קדרה ניחוחיים. אני יכול לדמיין לי אנטרֶקוט עסיסי שהמרלו הזה אוכל אותו בנחת ביחד איתי. ה'מרלו 2012 דור 7' הוא יין קלאסי של אקלים סובטרופי, והדבר בא לידי ביטוי בכל מולקולה שלו. הוא "חם", הטאנינים שלו רכים ומוסיפים עניין ועומק, הוא בנוי היטב, מאוזן יפה וטעים מאוד. צבעו בגביע כהה, כמעט אטום, הכי ייני שיש, עם שוליים ארגמניים קלאסיים. היין פירותי ומביא לחך פירות גרגריים סגולים כמו פטל ואָסנה עם שזיף סגול, שמץ ציפורןן ונגיעת מוקה. חרף האלכוהול הגבוה, גופו קל יחסית, מה שמקל על שתייתו בהנאה, גם ללא ליווי של אוכל. בחך נותר שיהוי ארוך של כעשרים קוֹדאלי (caudalie) – יחידת מידת משך השיהוי של יין בחך אחרי שנבלע. יחידת קודאלי אחת מִשׁכָה שניה אחת.

היין יהיה טוב גם בשנה-שנתיים הקרובות. עם אלכוהול בגובה העננים של 15% וחומציות בינונית אין כל טעם לשמרו מעבר לכך.

דור 7 מרלו – 2012

יקב 1818-דור 7 מרלו 2012ציטוט מן היקב: יין בורדו סגלגל כהה עם רמזים של דובדבנים, גרגרי פטל שחורים וּוְרַדִים אדומים, מלווה בעץ קלוי. היין בעל גוף עגול ומרוכז עם סיומת קטיפתית ומתמשכת.

למיטיבי לֶגֶם:

הרֶקָח: 87% מרלו, 8% סירה, 5% פטיט סירה.

אלכוהול: 15%.

pH: 3.66

יישון בחביות עץ: 18 חודשים.

מקור יֵינָבֵי המרלו בכרם הנטוע בהרי בנימין ובכרמים בוגרים בגליל התחתון. כרמי הרי בנימין מאופיינים באדמה חרסיתית, אויר יבש השומר על בריאות הפרי, והפרשי טמפרטורות יום-לילה גדולים התורמים לקבלת יֵינָבִים מרוכזים בטעמים. אדמת הכרמים שבגליל התחתון מורכבת מפסיפס ייחודי של בזלת בה משולבים חלקי סלע גיר מפוררים. יבול מתון של עד 1,100 ק"ג לדונם, ומעקב אגרונומי רצוף מבטיחים קבלת פרי ייחודי.

טכני:

הענבים נבצרו ידנית עם שחר, הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות והועברו דרך המַמחִיץ (crusher) – מתקן המוחץ את הענבים, לביקוע זָגֵיהם, בכדי שיגירו את תירושם – ישירות אל מכלי תסיסה מקוררים מנירוסטה. לאחר השרייה קרה הותסס התירוש בטמפרטורה של ˚24-˚22 מעלות עם שמרי D254 שפותחו במיוחד לקבלת יינות פירותיים ומלאים. התסיסה האלכוהולית נמשכה 12 יום, תוך כדי מיצוי עדין על ידי ביצוע שִׁיאוּב (remontage, pumpover) יומיומי, ובסיומה התקבל יין צפוף עם פירותיות שמורה. בתום התסיסה המלולאקטית הועבר היין ליישון בחביות עץ אלון, מהן 75% צרפתיות ו-25% אמריקניות, לתקופה של 18 חודשים, אשר במהלכם נרקח הרֶקָח הסופי של הזנים.

120 שקל. סביר.

יקב '1848'

יוסי שור 2

יוסי שור

'1848' הוא יקב מיוחד. מכמה בחינות. הוא נין ל'יקבי ציון' – בכור היקבים בארצישראל המתחדשת. הוא בחזקתה של המשפחה, משפחת שור, ובשליטתה מאז 1848 ועד היום. 'יקבי ציון' היה עד לפני עשור וחצי יקב מיושן מאוד, שייצר כמויות גדולות של יינות פשוטים מאוד, קידוש וכאלה, בעיקר למגזר הדתי. הם עושים כן גם כיום, אבל עם שלוחה חדשה וטובה של ייצור יינות אמיתיים ואף איכותיים. 'יקב 1848' הוא יוזמה של יוסי שור, מצעירי המשפחה החרדית. זה החל כיקב בוטיק לפני שנים אחדות, ומגיע כיום לכ-200,000 בקבוקים בשנה. כמעט כולם יינות איכות. עצם השם '1848', כמו גם מתן שמות דורות לסדרות השונות, מדגישים את גילו המופלג של היקב שממנו הסתעף '1848', ומבליטים את בכורתו בשנים בענף היין הישראלי.

סגיר לכתבות2

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>