מחלבות מציעות מגוון נאה של פעילויות וסדנאות ברוח חג שבועות. הנה מבחר
מאת יהושע בן עזרא
מחלבת בארי
'מחלבת בארי' בקיבוץ בארי, מציעה מבחר ומגוון גבינות בעבודת יד, העשויות 100% חלב בקר, מפרות הנמצאות באזור כפרי רגוע ושלו, נהנות מאויר צח וממזון המיוצר במקום, ומרפתות מרווחות ללא
רעש סביבתי. פרות אלו מניבות חלב עשיר בטעם ובארומה. מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים, המעניקים לחלב את אופיו המיוחד.
גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים תוך שימת דגש על אפיון האזור ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים של הגבינות . הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים, בטמפרטורה ולחות מבוקרות, המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן.
לראשונה, לקראת שבועות משיקה 'מחלבת בארי' מיזם חדש: חנות אינטרנטית "מדלת המחלבה לדלת ביתך", המציעה גבינות בוטיק איכותיות מבלי לצאת מהבית ומבלי להתפשר על הטעם.
דגן פלג הגבן הראשי ומנהל המחלבה: "בעקבות המגמה ההולכת ומתרחבת של צרכנות מזון ברשת, וכמענה לביקוש הגובר מלקוחות ברחבי הארץ, החלטנו לבצע מהלך חדשני בתחומנו ולהיות מחלבת הבוטיק הראשונה בארץ המשווקת גבינות פרימיום מדלת המחלבה ישירות לבית הלקוח. הפתרון שאנו מציעים, מאפשר ללקוח לקבל גבינות מצוינות ללא פערי תיווך ומבלי לעבור ידיים מיותרות. לצורך כך יצרנו אתר אינטרנט ידידותי ופשוט למשתמש, בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, בו אפשר להזמין מיאתנו גבינות 24 שעות ביממה, ולקבלן בתוך ימים אחדים לדלת הבית, כשהן שמורות וארוזות בקירור מיוחד לפי התקן הנדרש."
מחלבת צאלה
מחלבת צֶאֱלָה נוסדה על ידי אמנון וצאלה כשהחליטו לקבוע את ביתם בחוות בודדים בצפון הנגב. במקביל לבניית דיר החלב, למדה גידול כבשים וייצור גבינות. הגבינות המיוצרות במחלבה נעשות בתהליכים מסורתיים ידניים, בפס ייצור קטן יחסית, ללא חומרים משמרים. במחלבה, סיורים מודרכים, סדנאות להכנת גבינות, טעימות גבינות, ועוד.
השנה יש ל'מחלבת צאלה' לַיין חדש של ממרחים בשם המותג 'פרנצ'סקה בחווה'. המטבלים מיוצרים בעבודת יד, טבעוניים, על בסיס ירקות ושמן זית. במטבלים: 'התערבות אלוהית' – מטבל זיתים, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול, פיקנטי, מעט חריף. מטבל שום – שום טרי, שמן צמחי ושמן זית, ירק טרי. מטבל ארטישוק – על בסיס לבבות ארטישוק, שקדים, שמן צמחי, תבלינים.
מחלבת צאלה נמצאת חצי קילומטר דרומית לעין הבשור ומציעה בימי חג שבועות פעילויות לכל המשפחה. פרטים והזמנת מקום באתר 'דרום אדום מרקט' www.tzeela.daromadomarket.co.il. בטל. 077-7295712 ובדף הפייסבוק מחלבת צאלה.
מחלבת 'דורון מן הטבע'
מחלבת נחלים, 'דורון מהטבע, היא מחלבה ביתית שנוסדה לפני כ-50 שנה על ידי בלהה ומשה פורר. הם ייצרו בביתם גבינות שונות על פי מסורת משפחתית רבת שנים. בנם, דורון פורר, ממשיך בייצור עם חותם אישי וייחודי משלו, לפי ידע וניסיון שרכש במחלבות שונות בצרפת, באיטליה ובהולנד. אין פס ייצור וכמויות גדולות, כל גבינה מקבלת טיפול ויחס אישי. אין חומרים משמרים והכל טרי. החלב הוא חלב טרי מעיזים, כבשים ופרות הגדלות במשק ונחלבות במקום. במחלבה מבחר רב של גבינות רכות וקשות. הדגש הוא על מוצרים מחלב עיזים. בין הגבינות הרכות: גבינת עיזים למריחה, לבנה, צפתית – עיזים ובקר, בולגרית עיזים, פֶטָה צאן ועוד. בין הגבינות הקשות: קממבר, רוקפור, פייסה, קשקבל, טום, קצ'וטה, גבינת עיזים ביין, גבינת עיזים בעלי דפנה, ופקרינו. במחלבה מיוצרים גם יוגורטים: יוגורט לשתייה מחלב עיזים ויוגורט לאכילה מחלב כבשים ועיזים.
חנות המפעל בנחלים מציעה את כל תוצרת החלב של המחלבה. טלפון החנות: 03-9323135. מושב נחלים נמצא בסמוך לפתח-תקוה.
מחלבת מרקוביץ'
המחלבה קיימת כשלושים שנה במושב נחלים. אהרון מרקוביץ' לא למד גבנוּת באופן מקצועי, אך הוא מומחה-אמן בתחומו. המחלבה מייצרת גבינות בעבודת יד ללא מכונות, על 100% חלב כבשים מפוסטר. הגבן אהרון מרקוביץ פיתח גבינות מקוריות וייחודיות, שאין זהות להן בארץ ובעולם. איכות החלב, הליכי הייצור הידני, זמני ההבשלה המשתנים, והיצירתיות בשילובים של פירות שבעת המינים כמו גפן ותאנה יוצרים מבחר נרחב של גבינות במגוון של ניחוחות, צבעים ומרקמים. המעדנייה במשק היא פינה שלווה, עם מבחר גבינות ואווירה מיוחדת. בחצר המשק, בצל, לצד גפנים ותאנה, וברקע כבשים רועות באחו.
במרחק נסיעה קצרה מתל-אביב, הגישה למחלבה קלה ונוחה. ביקורים ללא תשלום ובתיאום מראש. טל. 03-933-2797. מושב נחלים נמצא בסמוך לפתח-תקוה.
חג שמח.