נונו כותרת 1
כן כן ל'נונו'
ספטמבר 10, 2015
כותרת עמק האלה 2015 4
4 יינות חדשים מיקב 'עמק האלה'
אוקטובר 8, 2015

מסעדת הלוקאל, תל-אביב

כותרת לה לוקאל1

מסעדת The Local תל-אביב

מקדמת את פני החורף

מאת יהושע בן עזרא

צילומים, אנטולי מיכאלו

The Local היא מסעדה אורבנית מקומית. מסעדה אורבנית מקומית זה דבר טוב. זה דבר שאומר חוויית אוכל שלא מעיפה אותך למחוזות דימיוניים, אבל אתה מבין מה אתה אוכל, ומה שאתה אוכל מותיר אותך בסוף הארוחה שבע, מרוצה, מחייך, ועם טעם של לחזור.

THE LOCAL שייטל בקר צרוב, אפונת גינה וקונפי שום - צילום אנטולי  מיכאלו (3)

שייטל צרוב, עם אפונת גינה, שום קונפי ועלי זעתר – 43 שקל

מסעדות מקומיות הן דבר נחשק. אבל, מה היא מסעדה מקומית באבן-גבירול פינת דיזנגוף בואך קפלן? למשולשון הזה המון פָאסֶטוֹת. ואולם הבעלים הצעירים והצוות הצעיר מצליחים ליצור סינתזה מוצלחת בין המיקום, החוויה, האוכל ותחושת שביעות הרצון אחרי שיוצאים והולכים. אפילו סימביוזה, שמסעדות אורבניות בערים גדולות בעולם מוכנות לשלם בשביל אחת כזאת כל הון. ליאור לוי, הבעלים, יודע איך עושים זאת.

ארטישוקים-צרובים-ויניגרט-לימון-ארוגולה-קרם-פרש-וגבינת-מנצגו-צילום-אנטולי-מיכאלו

ארטישוקים קטנים צרובים, עם וִינֶגרֶט לימוני, עגבניות שרי, גבינת מנצ'גו, קרם פרש – 38 שקל

הלוקאל, היא מסעדה ממש טובה, לא מצטיינת. אבל, אם יש לך אורחים מחו"ל ואתה רוצה להכיר להם את תל-אביב התל-אביבית – לא זאת של הערביוּת, המזרח-רחוקיוּת, האמריקניוּת- הצרפתיוּת-איטלקיוּת-מרוקניוּת – קח אותם ל'לוקאל' בשביל התל-אביביות. תזמין מקום מראש, כי אין מקום להרבה ראשים.

THE LOCAL צילום אנטולי  מיכאלו  (6)נקודות זכות רבות ללוקאל. תפריט עשיר מאוד ומגוון מאוד. המנות טעימות, בחלקן טעימות מאוד. נדיבות. ערוכות על הצלחת לאכילה ולא להתקשקשות. החומרים איכותיים, השף הוא ערן צור – קודם ב'כרמלה בנחלה' וב'טורקיז', השירות מחוייך ומשרה נינוחות. בבאר היצע לא רע. אפשר לשבת גם בחוץ, והמיקום מצויין עם שפע חניה מוסדרת באיזור.

נקודות התורפה של המקום? שתיים: תפריט יין מסכן, וכוסברה. את הכוסברה מפילים עליך בלי לשאול או להזהיר אותך. למשל בסביצ'ה. ואגב סביצ'ה, מישהו שקנה סטוק ענק של הדבר המתועב הזה, כוסברה, מוכרח להיפטר ממנה ודאג לפרסם בכל מקום שסביצ'ה עושים עם כוסברה. בפרו, המקור של הסביצ'ה, אם זורקים את מי שמטמא סביצ'ה טוב עם כוסברה ישראלית מתועבת ממרומי מאצ'ו פיצ'ו, יוצאים זכאים. זה היה הדבר היחיד שהעיב על הנאתי בלוקאל – העליתי בהיסח הדעת פרוסת דג מצלחת הסביצ'ה תוך כדי שיחה ו, לעזאזל, כוסברה בלי להזהיר! לגימות גסות מהיין, עם פוקצ'ה ופלפל חריף מטוגן בשמן זית בקושי מחו את זה.

פלפלים חריפים (באמת) בשמן זית. צילום זיוה טיקוצקי

פלפלים חריפים (באמת) בשמן זית. צילום זיוה טיקוצקי

מיוחדים

א-ה, 17:00-19:00, "שעה טובה" (Happy hour) – 1+1 על המנות הראשונות, בירה ויין בגביעים.

"ראשונות בראשון" – בכל ראשון 1+1 על כל הראשונות, בירות ויין בגביעים לאורך כל הערב.

"פעמיים כי טוב בשלישי" – ערב הקוקטיילים של הלוקאל -1+1 על כל הקוקטיילים.THE LOCAL צילום אנטולי  מיכאלו  (2)

בראנץ' שישי 11:00-16:00, שבת 12:00-14:00.

פעם בחודש "פותחים שולחן", ערב קונספט עם מבחר מנות ספיישל מחוץ לתפריט הכלולות במחיר אחיד – סלטים+דגים+בשר+קינוחים.

דוגמאות מן התפריט

מן הראשונות:

ארטישוקים קטנים צרובים, עם וִינֶגרֶט לימוני, עגבניות שרי, גבינת מנצ'גו, קרם פרש – 38 שקל

קלמרי פלנצ'ה, עם עגבניות שרי, יוגורט כבשים ועשבי תיבול – 44 שקל.

שייטל צרוב, עם אפונת גינה, שום קונפי ועלי זעתר – 43 שקל.

קרפצ'ו סינטה, עם בלסמי, שמן זית וגבינת מנצ'גו – 44 שקל.

קרפצ'ו דג ים, עם אבוקדו, נענע, שרי צהוב, צ'ילי אדום וזרעי עגבניות – 46 שקל.

שיפוד אנטריקוט, על פולנטה – 46 שקל.

נקניקית עגל תוצרת בית, עם כרוב כבוש, עגבניה שרופה ותפוח-אדמה אפוי - 44/62 שקל

נקניקיות עגל תוצרת בית, עם כרוב כבוש, עגבניה שרופה ותפוח-אדמה אפוי – 44/62 שקל

מן העיקריות:

סנדוויץ' בורי, עם פלפל קלוי, לימון כבוש וארוגולה, סלט עדשים ובצל רענן – 72 שקל.

נקניקית עגל תוצרת בית, עם כרוב כבוש, עגבניה שרופה ותפוח-אדמה אפוי – 44/62 שקל.

סינטה 200 גרם על הגריל, עם ציר בקר מצומצם, קונפי בצלצלי שאלוט ופירה חצילים – 89 שקל.

פטוצ'יני פטריות, עם שום, עשבי תיבול, זוקיני ואפונת גינה, שמן זית/שמנת – 48 שקל.

טורטליני בקר ביין אדום, עם חצילים, ברוקולי וגבינת מנצ'גו – 68 שקל.

כמובן שיש היצע קינוחים, קוקטיילים, סלטים וכיוצא באלה.

סיכום: נהנינו מאוד.

קרם-ברולה-סמי-פרדו-תאנים-ומקל-סוכר

קרם ברולה סמי פרדו, תאנים ומקל-סוכר

סגיר לכתבות2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>